15/7 - 09 ♥ & lite annan text, om djur

Heej ♥
Nog om det här. tycker så in i helvete synd om djuren =/ seriöst.. =( hur fan kan man skada någonting så oskyldigt ? vill inte ens veta hur mycket dom lider innan dom dör.. stackarna =/ men men nog om det, klockan är halv 5. och kanske dags att göra sig lite pigg? ^^ en dusch kanske ? :) låter mysigt (: <3 thiii ja, så får det bli. ska ta någonting att dricka bara, ett glas saft eller någonting.. hm. skriver mera sedan, och förlåt om det är långt det här under, men var bara tvungen. läs om ni vill . ni behöver ju inte men.. aja, nu går jag iväg ifrån datorn en stund. kram / M

Hej igen ♥
Var bara tvungen att lägga in denna texten på bloggen.
vart fan är världen på väg egentligen ? Seriöst :s

Arktis rasar samman!

Röster från Alaska, Kanada och Ryssland talar om samma sak - i framtiden kommer byggnader, vägar, pipelines, flygplatser etc att  rasa ihop.   Problemet är att i Arktis är städer och mycket av infrastrukturer byggd på mark som är frusen, så kallad permafrost.    Isbjörnen är en symbol för vad som händer när klimatförändringarna får spelrum. Än så länge har jordens medeltemperatur höjts med 0,7 grader Celsius, men i Arktis är höjningen mer. Här smälter havsisen på sommaren i en takt som ligger långt utanför vad forskarna har förutspått.

Alla har trott att permafrosten är ett stabilt underlag, men med klimat-förändringarna i Arktis håller det på att förändras. Det sker redan nu i mindre skala. I Alaska åker byar ut i havet på grund av erosion, men i framtiden blir det av en helt annan skala. Vad kommer att hända när pipelines går sönder och oljeanläggningar åker på sned?
ok 
Bushmeat - kött från vilda djur till försäljning på marknad i Nigeria och gorilla tillsammans med parkvakt i Virunga National Park.    

Vilda djur på tallriken i Västeuropa

Smugglingen är en mångmiljardaffär - snäppet efter den illegala knark- och vapenhandeln.     Det myllrande djurlivet i Afrikas mäktiga djungler börjar tystna. Allt fler djur faller offer för en organiserad och hänsynslös tjuvjakt. Den växande illegala jakten efter bushmeat (kött från vilda djur) leder till att djurarter kan försvinna för alltid. För varje apa som tjuvjägare lyckats fånga, har minst 20 andra fått sätta livet till.

I Afrika har människor jagat vilda djur för föda i mer än 40 000 år. Jakten har historiskt sett varit en naturlig och nödvändig del i kampen för överlevnad. Men under de senaste decennierna har den traditionella husbehovsjakten utvecklats till att bli en organiserad, kommersiell verksamhet. Det årliga, värdsliga värdet av bushmeat uppskattas till minst 10 miljarder kronor.
ettete
Mår så in i helvete dåligt av sånt här! hatar när folk plågar djur,
dödar för skojskull ? -.- USCH FYFAN FÖR IDIOTER

om Tigrar. .
Indisk tigerhanne fotograferad i nationalparken Ranthambhore 2 februari 2009 av Ola Jennersten. På lång sikt kommer troligtvis tigrarna inte kunna överleva i detta område. Idag finns det ca 35 individer kvar.      

Världens sista tigrar är i mer fara än någonsin

För några veckor sedan kom Världsnaturfondens tigerexpert Ola Jennersten hem från sin senaste expedition i Indien. Hans rapport ifrån resan är tyvärr illavarslande. Läget för vårt största kattdjur är akutare än någonsin. Gör vi inget nu kan tigern vara utrotad redan inom en snar framtid.  


Från 100.000 tigrar till 3.500

  För bara 100 år sedan fanns det över 100.000 tigrar i världen. Nu finns det ungefär 3.500 kvar. Ett av de stora skälen till detta är illegala nätverk med oerhört skickliga jägare. En jägare får mellan 1.000 till 4.000 kr för en slaktad tiger, vilket är en förmögenhet för jägaren. Det är dock en spottstyver jämfört med vad skinnet säljs för i Tibet eller Kina. Där betalar rika affärsmän upp till 100.000 kr till de som agerar som mellanhänder.
Tiger

Tigermördaren Sarsan Shan

  För ett tag sedan uppdagades en skrämmande historia i Indien. Genom att byta metod för räkning av tigrarna upptäcktes att det fanns betydligt färre tigrar kvar än som tidigare uppskattats. Historiskt har tiger räknats genom att göra fotavtrycksavgjutningar och jämföra fotavtryck för att identifiera individen. När kamerafällor, som fotograferar djuret istället, installerades, gick populationen ner från ett uppskattat resultat på ca 4.000 tigrar till nu runt 1.500 stycken. En av orsakerna var Sarsan Shan.
Sarsan Shan är en rik, medelålders Indier som inte själv smutsar ner sina händer. Ändå är han skyldig till 500 tigrars liv, kanske det dubbla. Han var länge spindeln i nätet för ett mycket framgångsrikt illegalt nätverk. Efter lång spaning och intensivt polisarbete fångades han och fälldes för ett antal brott. Dessutom väntar ytterligare domstolsförhandlingar. I samband med gripandet upptäcktes ett hundratals tigerskin i Tibet där en ökande andel välbärgade personer och dyrkan av tidigare krigarliv har gjort tigerskinn på modet.
   Tiger

Tigrar dödas även på grund av orientalisk medicin

  Ett annat stort problem är att många människor i Asien tror att olika delar av tigern har en medicinsk påverkan. Nästan allt används till medicinerna:
  • Svansen mals till salvor för olika hudsjukdomar
  • Blodet dricks för att ge styrka
  • Benen mals ned till muskelstärkande och botemedel mot reumatism
  • Ögonen ingår i piller för att bota starr och kramper
  • Morrhåren ska lindra tandvärk m.m.

Konflikten mellan tigern och människan
Förutom den illegala jakten är det människans behov av ny mark som hotar tigerns framtid. Skog omvandlas till palmoljeplantager eller ren jordbruksmark. Befolkningen ökar och behöver mat vilket innebär att tigerns miljö hela tiden naggas i kanten. Dessutom minskar antalet vilda bytesdjur för tigrarna vilket medför att tamboskapen attackeras istället. Detta leder självklart till konflikter där tigern ofta drar det kortaste strået och dödas.    

Hur WWF kämpar för att rädda tigern

  WWF kämpar på olika sätt hårt för att stoppa utrotningen av tigern och skapa fler skyddade tigerreservat. Till exempel arbetar WWF med att utbilda vakter, köpa spårutrustning, övervaka tigerreservat, stoppa tjuvjakten och mycket mer. Här är några fler saker WWF arbetar med och några av resultaten som har åstadkommits med hjälp av tigerfaddrar:
  • Skapar handlingsplaner för tigerskydd i ett flertal länder där tigrar lever.
  • Arbetar med att skydda tigern inom hela dess utbredningsområde genom
    att skapa, utveckla och sköta tigerreservat.
  • Utbildar och underhåller antitjuvjaktspatruller
  • Samarbetar med lokalbefolkning för att minska konflikter och underlätta ett liv sida vid sida med tigrarna.
  • Från 1994 till 2007 har 78 tigerskinn och 3.481 vapen tillvaratagits samt nära 14.000 tjuvjägare häktats av antitjuvjaktpatruller.
  • Ger ersättning till bönder i Indien som förlorat boskap på grund av tiger-attacker och skapar alternativa inkomstmöjligheter åt lokalbefolkningen för att på så vis minska konflikter mellan tigern och människan.
  • På Sumatra i Indonesien arbetar WWF bland annat med att minska illegal handel av tigerdelar samt att utbilda rättsväsendet i tigerproblematiken, vilket lett till att den illegala jakten har avstannat.
  • Från och med 2008 finansierar WWF skydd av ett viktigt tigerområde i Kambodja.
  • Världsnaturfonden WWF finansierar en stor del av sina tigerprojekt tack vare privatpersoner som givit sitt stöd genom att bli tigerfaddrar.  
Tiger

Fyfan =/ sånt här tar verkligen kraft ifrån hjärtat att läsa :/ mår fan dåligt på sånt.

Hallå ♥
Hoppas ni mår bra , för det gör jag. idag med ^^, funderar på att äta någonting? sedan göra sig i ordning. mamma och pappa ska åka och kolla på husvagn.. kul.. ^^ haha . så får väl se vad som händer idag,?hm.. ingen som vet, inte ens jag. hah . jaja märker jag väl . :) men detta inlägget känns ganska så meningslöst faktikst :) så att.. jag slutar skriva nu, och skriver istället när det händer någonting!:) kram så länge / M


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0