18/8 - 09 ♥

Tja tja ♥
T
änkte slänga upp några rader om lite sex idag med medans man ändå är på hugget. och lite allmänt annat kul ? :), känner mig värdelös på att skriva om jag ska vara ärlig.. haha :) men bilden på altanen kommer upp idag :) , så håll koll om ni vill se vad mina föräldrar gör för nytta just nu =) haha (a elak jag är då -.- nej men seriöst , här kommer lite nya rader om sex. för er som är intresserade och vill läsa lite grann. nu är det inte smink, hårfärg, sillisar eller lösnaglar jag syftar på - nu snackar vi sex!
-
Vaniljsex och kejsarkrona - få koll på sexsnacket!
Vaniljsex är en omskrivning för svensson-sex, det vill säga benämningen på ett heterosexuellt och innanför-ramarna-sexliv. Ordet används ofta i motsättning till sex med lite mer udda inslag, till exempelvis bondage. Här är flera frekvent använda ord värda att ha koll på.

Slidkransen är ett färskt nytillskott på sexordsfronten som syftar till att ersätta det mer förlegade och missvisande ordet mödomshinna. Slidkransen är helt sonika en krans av slemhinneveck som hos unga kvinnor sammanväxta, men som blir mer elastiska i takt med att kvinnan åldras. Slidkransen finns kvar hela livet, även efter samlag och förlossningar. Någon hinna existerar alltså inte överhuvudtaget.


Även det manliga könsorganet har ett slemhinneveck, det kallas frenulum och sitter mellan förhuden och undersidan av ollonet.


Ordet kejsarkrona är som det låter relaterat till mannens potential att lyckas i strid. Förr ansågs nämligen de hudtaggar som kan sitta runt ollonet nödvändiga för att mannen i fråga skulle lyckas som ledare och krigsherre

Menarche är benämningen på en kvinnas första menstruation. Också det manliga könet har sina premiärer: den första utlösningen kallas spermarche.


Att könsrollerna förändras även i sängkammaren blir extra tydligt i och med ordet pegging. Detta innebär nämligen att kvinnan penetrerar mannen analt med en strap-on. Och en strap-on är en löspenis som fästs med bälte runt höften eller midjan.


Olika sexuella läggningar som hetero-, bi- eller homosexuell har du antagligen blykoll på. Men polysexualitet då? Order poly kommer från grekiskan och betyder fler, en polysexuell eller polyamorös person är således en människa som har förmågan att känna kärlek till flera partners samtidigt. En polyrelation är ett förhållande som inkluderar fler än två personer.


Ordet intersexuell har dock ingenting med sexuell läggning att göra. Det är en person som vid födseln inte kan könsbestämmas.

Våga sexsnacket. Det kan ge dig ett hetare sexliv! Veckorevyn.com ger dig tips på hur du ska liva upp sexlivet med dina egna ord och tipsar dig om vad man INTE vill höra i sängen.


Han säger: Är du kåt?

Du som är tystlåten svarar:
Ett enkelt "Ja". Om du nu är kåt, annars bör du nog svara nej.

Du som är pratsam svarar:
Gör en utläggning om hur kåt du faktiskt är, typ: "Jag är så kåt så jag tror jag sprängs". Ge gärna en förklaring till varför han gör dig kåt, typ: "Den är så stor..."

Han säger: Åh, gud av du är skön!

Du som är tystlåten svarar:
"Du med". Ett "tack" fungerar också, men räkna med att hans prestationsförmåga sjunker i takt med dina uteblivna komplimanger.

Du som är pratsam svarar:
Kasta tillbaka komplimangen, fast använd andra ord. T.ex.: "Du är så bra på det här" och om du vågar kan gärna benämna det han gör. Typ: "Du är så bra på att (vad han nu gör...)".

Han säger: Gillar du det här?
Du som är tystlåten svarar:

Ett "Mm-mm" funkar alltid. Då visar du i alla fall att du inte ogillar det.

Du som är pratsam svarar:

Lägg i en extra växel och svara: "Jag ÄLSKAR när du tar mig bak ifrån" (eller vad det kan vara ni gör).

Han säger: Vad fantiserar du om?

Du som är tystlåten svarar:
Hitta INTE på något du inte vill snacka om. Det blir aldrig bra. Om du inte vill svara, se till att ha munnen full. Ge honom oralsex så kommer han snabbt glömma vad han frågade.

Du som är pratsam svarar:
Nu är det dags att slänga hämningarna. Berätta långsamt och viskande och benämn alla detaljer. Vissa fantasier bör du dock inte dela med dig. T.ex. den om hans bästa kompis som sliter av dig kläderna.

-

Det här vill vi INTE höra i sängen!


I sängen ska man göra det som känns rätt, men vissa saker kan nog alla vara överens om att man bör undvika.

Låttexter. De ska sjungas - av någon som kan, i en studio eller på scen. Inte under kärleksakten.

Vardagsbestyr. Sexet ska inte handla om disken och tvätten. Utan åt de inblandade, åtrå och... sex.

Främmande språk. Pratar vi när vi är i främmande länder. Med människor som kommer från främmande länder


-

- Ja jag älskar ju sex. Då vill jag ha det med ! -

-

Sköta snacket.
Att låta mycket, att andas häftigt kan vara sexigt för den man har sex med eller bara ett sätt att spegla sin egen upphetsning. I heterosammanhang snackas det mycket om »fejkade orgasmer« när en tjej låter som om hon får orgasm fast hon inte får det.


Låta och vara ljudlig

I själva verket är »ljudligheten« ofta en viktig kåthetshöjande komponent i sexet, ett sätt att släppa hämningar eller vägleda partnern, lika lite »fejk« - och lika mycket uttryck för ens personlighet - som att man garvar när det är roligt utan att det är det roligaste man någonsin varit med om. Det är klart att man ibland njuter så mycket att man inte kan hålla tyst, men det är ju knappast självklart att man låter bara för att man njuter.


Sexsnack

Likadant är det med snacket; en del tycker att det är eggande att prata och säga snuskiga saker under sexet, eller blir tänd av att höra vad den man har sex med gör eller vill ha. Det kan vara ett sätt att skapa en dimension som är mindre vardaglig, att släppa hämningar och bli en mer »sexuell« person. För många andra är det bara störande med en massa snack. Det kan vara svårt att koncentrera sig, och det är inte så kul att lyssna på någon som säger »fel« saker. Men det är också spännande att uppleva en annan människas sätt att vara när hon är kåt, något nytt som ger en chans att gå igång på nya sätt.


Kommunikation för bättre njutning

Gå inte på myten om att »en kvinna vet hur en kvinna vill ha det« - kvinnor funkar lika olika sinsemellan som kvinnor och män. Har du koll på hur din egen kropp fungerar (onani rekommenderas) så har du något att utgå från, resten handlar om ren inkänning. Att »samtala« om vad man vill ha kan vara jobbigt och direkt avtändande, men man kan vara kommunikativ på så många andra sätt. Att våga visa vad man tänder på, ta initiativ, vara mottaglig för signaler och antydningar uppmuntrar också sexpartners att vara mer meddelsamma. Att göra berättandet av önskningar och fantasier till en del av sexet och uppbyggandet av stämning är ett smart sätt att driva det i nya riktningar som leder till att båda får ut mer.

Bra och dåligt sex
Tabun hör till de mest verksamma ingredienserna i sexuell laddning. Det är faktiskt så att dravlet om att sex är »naturligt« kan vara lika hämmande och tråkifierande som några moralistiska föreställningar om vad som är fult, fel och förbjudet.

jaaaa
Fint, fult och naturligt sex finns inte

Föreställningen om »bra sex« som ett slags kvitto på en slags »kropparnas symmetri« och en »sund« relation, är minst lika förtryckande som några religiösa pekpinnar. Sex är sex, det vill säga en aktivitet man ägnar sig åt av väldigt skilda skäl och som kan ta sig i alla tänkbara uttryck. Det finns inget »fult« eller »fint« sex, inte heller några »naturliga« anledningar att ha sex, något som både homo-, bi- och heterosexuella ofta vill hävda.
Regler är alltid konstruktioner, dom sätt på vilka vi bestämmer oss för att känna, ett accepterande av vissa normer för att kunna förkasta andra, för att känna oss fria. Fria i en »naturlig« syn på och upplevelse av sex är vi aldrig, inte så mycket för att vi är så förtryckta av normer som att det inte alls finns något annat än just vårt förhållande till normer, gamla och de som ersätter dem. Det är just därför sex är så viktigt för många, som ett sätt att förmedla sig genom förflyttande mellan olika positioner, ett uttryckande av vem man är, för sig själv och omvärlden.


Sex kan, precis som all annan...

mellanmänsklig interaktion, vara skadlig och otäck, om det går fel. Men vi är också så proppade med föreställningar om vad som är skadligt att det lätt blir självuppfyllande Ingen har dött av att tappa lusten under sexakten och besvikelsemoment hör till spelet. Om sex också ska fungera som något som lyfter oss över vardagstristessen är det viktigt att acceptera att det för med sig visst risktagande, där man ibland möter energier som inte överensstämmer med ens egna. Men det bygger också på att du kommer överens med dig själv om att respektera vissa gränser för hur långt du är beredd att gå, att du alltid utgå från hur sexet kan tillföra dig något, och att du utrustar dig med förmågan att säga ifrån när det inte gör det.

Teknik & tricks
En del hittar en favoritställning och kan köra den hur många gånger som helst. Kanske för att man passar ihop så perfekt med en annan person just på det sättet, för att den har mest upphetsande associationer och får en att känna sig som allra sexigast, eller för att det är det sätt som man bäst får orgasm på och använder när man onanerar.

Det kan vara viktigt att kroppen är spänd eller avslappnad på rätt sätt, just då. Ställningen kan ha betydelse för att den låter kroppen vara så spänd eller avslappnad som man behöver just då, ge mer eller mindre tillgång till varandras kroppar, för att den triggar igång fantasier. Det kan vara häftigt att komma riktigt nära och känna sig omsluten och distraherande med för mycket svängrum. Eller upphetsande att uppleva sig mer sårbar eller utlämnad, eller att vara i kontroll över en annans kropp och njutning.

Stimulans och stämning

»Teknik« ska man vara försiktig med. Det vet var och en som haft ett möte med vassa »tungexperten« eller »supergnuggaren«; det finns få saker som är så avtändande som när någon bestämt sig för hur det ska gå till utan att känna in. Det som funkar för en vid ett tillfälle kan också kännas fel nästa gång, eller med en annan person.
Sex handlar å ena sidan om hur kroppen stimuleras, å andra om stämning, om framkallandet av glidning mellan känsloplan. Man kan säga att kroppen helt enkelt inte alltid är samma en, utan en yta mottaglig för helt skilda sensationer i olika sammanhang. Variation handlar inte alltid så mycket om att skifta teknik och ställning som stämning, plats och situation. Med en ny dynamik kan sex vara en helt ny grej och få en annan betydelse

Slick och klitoris
Det kan vara en stark känsla att släppa någon så nära inpå sig. Eller att komma så nära någon annans känsligaste och mest intima delar, något hemligt och liksom »förbjudet«. Våra fittor och munnar är såna laddade organ, det öppnar upp för en massa starka känslor.

I oralsex blir spelet mellan ömsesidghet, att överlämna sig och vara i kontroll särskilt suggestivt. Somliga älskar oralsex, andra gillar det inte alls, men ofta beror det på med vem man har det, på vilket sätt och under vilka omständigheter. Det är lika mycket en myt att alla kvinnor som har sex med kvinnor gillar att ge eller motta oralsex, som att alla bögar ägnar sig åt analsex och heteron åt traditionella samlag. Det är bristande fantasi och föreställningen om att kvinnor som tänder på kvinnor skulle vara särskilt fixerade vid könsorgan. Men det kan också vara något alldeles särskilt att ge en kvinna oralsex, att projicera sina egna njutningskänslor och känna att fittan är sexig och mäktig, en ännu ganska dold sanning i vardagens sexskildringar. Och kanske, just därför, så mycket mer spännande


Tungan

En del gillar spetsad tunga, för hårdare tryck på vissa punkter, eller mjuk tunga mot hela könet. Klitoris kan vara för känslig för direkt tryck, eller så är det just den extrema intensiteten i att bli slickad där som gör det så upphetsande. Somliga vill bli slickade fortare och fortare, andra med ett regelbundet tempo eller tryck tills orgasmen kommer. För många handlar det mycket om läget för kroppen medan man blir slickad, och kanske mer om själva slicksituationen än om den fysiska stimuleringen.


Teknik och känsla = perfekt

Det finns gott om teknikknep, men en viktig faktor är vad du gillar att göra, för det känns väldigt tydligt för den som blir slickad. Därför är det smartast att bara gå så långt man känner sig bekväm med. Pröva att hålla tungan nästan stilla och låta henne röra sig mot dig, för att känna in hur hårt hon vill ha det, var och i vilken takt. Det absolut mest upphetsande för nästan alla är att bli slickad av någon som verkligen njuter av att göra det


Klitoris

Klitoris är en ganska kraftig sak fast inte så mycket av den syns utanpå kroppen: den runda sköld du ser är bara toppen på det tio centimeter långa organet uppbyggt av svällkroppar som ger stånd vid upphetsning.


Klitoris är det allra känsligaste stället på kroppen och de allra flesta kan få orgasm genom att klitoris stimuleras, antingen genom smekningar, slick eller annan form av stimulering. 70 % behöver klitorisstimulans för att få orgasm.

Kärlek & sex?
I förälskelsen är lusten starkast hos många. Sexet är något av en »lära-känna «-praktik och källa till överraskningar hela tiden. Men att man tröttnar på sex med en och samma person, eller att lusten går upp och ner i perioder, är ofta oundvikligt. Skilda aspekter av ens gemensamma liv hamnar i förgrunden under ett längre förhållande.

Kåthet kan vara kopplad...

till känslan av att vinna någon, till upplevelsen av en person som »ny«. Många gånger ligger föreställningar om hur man ska leva tillsammans i vägen för att man ska få tillräckligt med rum emellan sig, hur stor kärleken än är. Men lika ofta kommer sig minskad lust av att man låst sig vid föreställningar om att sex ska ha samma värde genom en relation, trots att man själv och partnern faktiskt förändras.


»Den lesbiska sängdöden«

hör man ibland sägas om lust som tar slut i ett förhållande mellan kvinnor. Som om det var nåt lesbiskt över förändrade begär. Statistiskt har nu heteron och bögar inte mer sex än lesbiska eller andra kvinnor i parrelationer. Men det är ändå intressant och viktigt att titta närmare på tänkbara skäl till att begreppet ändå existerar. Ett är att kvinnors sexualitet inte är lika värdesatt. Kvinnor som inte faller in i de dominerande och förmodat överenskomna bilden i samhället av sexighet, till exempel mindre feminina eller äldre, förmodas ofta av det fantasilösa skälet ha sexlösa relationer. Men det är också en reaktion på det faktum att många kvinnors relationer överlever den avtagande sexlusten. Andra värden, stark gemenskap eller andra band, blir viktigare.


En del kallar sig asexuella...

för att markera att man inte förhåller sig till dom här förväntningarna och stereotypa bilderna av vad som ska få en att gå igång på livet och andra människor. Det kan kännas viktigt inte minst för att det finns så många situationer där man förväntas bete sig på ett visst sätt och ge uttryck för vissa behov, för att förklara för andra att man därför inte känner olust inför andra människor. Bara för att vi lär oss sätt att känna närhet och bekräftelse så betyder det inte att de alltid följer mallen, att de inte kan förändras och att det allra häftigaste kan bestå i själva förändrandet av vad man upplever som starkt, spännande och tillfredsställande genom livet.


Sex kan vara den starka länken...

i en tvåsam relation när man väljer att bara ha det med varandra, den utvaldheten kan vara fantastisk. Att
tillåta varandra att experimentera sexuellt eller utforska sexuella önskningar utanför förhållandet kan tillföra ny energi och attraktion i en tvåsam relation. Men ofta är exklusiviteten en viktig förutsättning för att man ska kunna ha ork och förmåga att hantera relationen till sin partner och resten av livet.
Sexuell frustration, leda vid det invanda eller känslan av kravfylldhet är något ingen människa, oavsett kön eller läggning, kommer undan i strävan efter närhet

Hårdare tag
Många känner sin kropp mer intensivt, eller får tillräcklig distans för att hitta ett nytt sätt att njuta, genom att leka ett mer eller mindre avancerat rollspel. bdsm som står för »bondage, dominans, sadism och masochism«, kallar man det som går utöver »vaniljsexet«, även om det är oklart vad för slags sex som skulle kunna kallas absolut »okinky«.

Faktum är...

ju att sex ofta förhöjs eller drivs av fantasier om sådant som utmanar och känns lite hotfullt samtidigt. Som att binda någon, för den mäktiga kontrollkänslan. Lekar där man blir tvingad eller dominerad, för att få vara i känslan att spjärna emot eller stänga av sina sinnen, genom att bära ögonbindel till exempel, så att beröringen blir så mycket mer intensiv, eller oväntad. För lika gärna som man kan glida in i kåtheten genom sugande förförelse och långsamma smekningar kan det vara det plötsliga och kanske smärtsamma som tänder; den plötsliga svedan mot huden från en hand som vill ge en lust, ett sugande mot en bröstvårta som tangerar det uthärdliga. Det kan röra sig om outtalade skiftningar i vem det är som har kontrollen, genom krav och blickar, växlande mellan hot och tillfredsställelse och sammanblandning av smärta och njutning.


De här lekarna går ut på...

att man lämnar vardagen, där man har helt andra krav på hur man vill bli behandlad och på hur man behandlar andra. Just därför kan det vara en kick att överträda gränserna och leva ut sina fantasier. Lika mycket kan det handla om en ny upplevelse av närhet och ömsesidighet. För kontroll handlar om respekt; att visa tillit och förmågan att känna in en annan människa på det mest utsatta planet.


Det är förstås inget...

snack om att förutsättningen för att man ska kunna leva ut och uppleva sin kropp och sig själv på nya sätt kräver en grundtrygghet i situationen, gränser och kontroll. Oavsett om man leker på en bdsm-klubb eller har »vanliga« sexlekar hemma med en partner


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0